Lions zetten zich in voor een warme kerst!

De kerstperiode is een tijd van gezellig samenzijn met je familie, lekker eten en cadeautjes openmaken. Maar het is ook het uitgelezen moment om je hart te tonen voor anderen.

Om ook de minderbedeelden in onze gemeente een warme kerst te bieden, slaan de Lions en OCMW Lubbeek en Tielt-Winge de handen in elkaar. 100 behoeftigen in beide gemeenten ontvangen een rijkelijk gevuld kerstpakket.

100 kerstpakketten voor minderbedeelden

Naar jaarlijkse gewoonte komen de leden van de Lions Club Sint-Joris-Winge rond de kerstperiode bijeen om er niet minder dan 100 kerstpakketten te maken voor de minderbedeelden in Tielt-Winge en Lubbeek. Armoede is hier minder zichtbaar maar evenzeer aanwezig.

Deze kerstpakketten zijn een doos vol voedingsmiddelen en huishoudproducten die deze gezinnen zich slechts met heel veel moeite of helemaal niet kunnen aanschaffen. Spaghetti, melk, margarine, fruit, ontbijtgranen, snoepjes, wasproducten, handdoeken, tandpasta, zeep, noem maar op, ze maken er jaarlijks deel van uit. Al deze artikelen verzamelen de Lions bij (lokale) handelaars, relaties en zaakvoerders die ons initiatief genegen zijn.

De mensen kijken er naar uit om een dergelijk pakket te ontvangen. Het geeft hen immers ook de mogelijkheid om mooie feestdagen te beleven.

Het OCMW zorgt voor de bedeling van deze pakketten.

Wil jij ook je steentje bijdragen met producten of een helpende hand?